Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dealer ontkent in alle toonaarden

jan 31, 2022
Retie

De 33 jarige Joachim A. uit het Belgische Retie liep tegen de lamp met onder meer 49 gram speed en een halve liter GHB maar hij ontkende voor de rechter dat hij ook drugs had verkocht.

Gevangenisstraf

De man riskeert een gevangenisstraf van vijftien maanden voorwaardelijk en een boete voor het bezit en de handel in verdovende middelen. Het onderzoek kwam op 9 augustus vorig jaar op gang toen de politie bij de ontdekking van een wietkwekerij in Ravels de gegevens van A. terugvond.

Huiszoeking

Een huiszoeking in Retie leverde 49 gram speed, een halve liter GHB, LSD-zegels en twee zakjes met wietzaadjes op. In de rugzak van de man vond de politie volgens het parket nog eens een hoeveelheid GHB, negen gram wiet, twee xtc pilletjes en 120 Kamagra´s.

Zwaar verslaafd

“De man verklaarde dat hij een zware drugsverslaving heeft en dat de drugs voor eigen gebruik waren. Maar door de grote hoeveelheid en de aanwezigheid van een aanzienlijke hoeveelheid cash geld is de verkoop van verdovende middelen ook een zeer mogelijke optie`, aldus de openbare aanklager.

Niet bewezen

Volgens zijn advocaat echter is de handel in drugs absoluut niet bewezen. “Mijn cliënt staat bekend als een notoir druggebruiker. Het bezit van drugs wordt niet betwist wel de verkoop”, pleitte meester Pieterjan Heremans. “In zijn mobiele telefoon zijn daar over ook geen belastende berichten gevonden.” Vonnis op 25 februari.