Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drie gasten verdacht van drugshandel

apr 19, 2023

Leiden / Valkenburg – In woningen in Leiden en Valkenburg zijn dinsdagochtend 18 april drie verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel. Na de aanhoudingen volgden doorzoekingen in vijf woningen en drie bedrijfspanden. De verdachten, Leidenaren van 28 en 33 jaar en een 43-jarige man uit Valkenburg, zitten vast.

Onderzoek cryptodata

Uit een onderzoek naar cryptodata kwam informatie naar voren dat een van de verdachten zich zou bezighouden met de handel en import dan wel export van verdovende middelen. Tijdens het rechercheonderzoek kwam aanvullende informatie binnen over de betrokkenheid van de andere verdachten en bleek dat één van heneen pand had aangekocht waarvanuit gedeald zou worden. Toen het onderzoek voldoende informatie had opgeleverd, gaf een officier van justitie toestemming de verdachten buiten heterdaad aan te houden.

Cash en vermoedelijke drugs

Bij de doorzoekingen werd onder andere ruim 60.000 euro cashgeld en een nog onbekende hoeveelheid vermoedelijke drugs aangetroffen. De verdachten zitten vast voor verhoor. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bron: politie.nl Foto: politie.nl