Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs in auto aangetroffen

jan 16, 2017

SOEST – Een man uit Soest (40) en een vrouw uit Emmen (29) zijn in de nacht van 12 op 13 januari aangehouden bij een benzinestation aan de A28 nabij Harderwijk. Het tweetal was in het bezit van een grote hoeveelheid softdrugs en ook een kleine hoeveelheid harddrugs.

De politie stuitte tijdens hun surveillance rond 01.20 uur op de auto. De auto reed weg, vlak nadat de politieauto het terrein op reed. Het kenteken werd genoteerd en daarbij werd ontdekt dat de eigenaar vaker was aangehouden in verband met drugsdelicten. Daarop kreeg het voertuig een volgteken en zijn de inzittenden en de auto op een parkeerplaats in Harderwijk gecontroleerd.

In de kofferbak trof de politie een doos met twee grote zakken henneptoppen aan. Ook de rest van de auto is doorzocht, hierbij zijn nog enkele zakjes harddrugs (speed) ontdekt. Ook de bijrijdster had een zakje harddrugs in haar bezit.

De twee werden overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De drugs en de auto zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.