Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs en mes afgepakt van minderjarige

dec 31, 2021

Middelburg – Bij een controle op de Kanaalweg in Middelburg, woensdagavond 29/12 rond 21.00 uur, troffen agenten softdrugs en een mes aan. Twee jongens werden aangehouden.

Groepje jongeren

De agenten controleerden een groepje jongeren op het station. Dit betreft een locatie waar veel overlastmeldingen vandaan komen, bezoekers van het station melden vaak dat ze zich niet veilig voelen daar, door de groepjes jongeren die daar rondhangen. Ook worden er regelmatig vernielingen gepleegd. Om die reden controleert de politie hier regelmatig.

Drugs en een mes afgepakt

Bij een van de jongens, een 15-jarige Vlissinger, werden elf gripzakjes met wiettoppen aangetroffen. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel. De drugs zijn in beslag genomen door de politie. Ze worden vernietigd.

Mes van 30 centimeter

De agenten zagen een andere jongen ‘iets’ wegstoppen in zijn broek. Uit onderzoek bleek dat het om een mes ging van zo’n 30 centimeter lang. Ook het mes is in beslag genomen. Deze jongen, een 16-jarige Middelburger, is ook aangehouden en overgebracht naar een politiecel.

Op last van de officier van justitie zijn beide heren weer in vrijheid gesteld, omdat ze minderjarig zijn. Ze werden donderdag 30/12 gehoord door de politie. Dit gebeurt in het bijzijn van een advocaat en hun ouders of verzorgers. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: politie.nl