Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkweker dumpt afval in Flevoland

dec 30, 2021

In het Kuinderbos bij Bant in Flevoland is een grote hoeveelheid afval gedumpt afgelopen woensdag. Volgens de politie en de lokale boswachter gaat het om afval uit een wietkwekerij.

50 vuilniszakken

Volgens boswachter Harco Bergman gaat het om zo’n 50 vuilniszakken en dozen die in de natuur zijn gedumpt. Een afschuwelijk gevolg van het verbod op het kweken van wiet natuurlijk weer dit.

’s nachts gedumpt

De politie vermoedt dat het afval in de nacht van dinsdag op woensdag is gedumpt. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om allerlei spullen die gebruikt zijn voor een wietkwekerij. De politie is nog op zoek naar de dader of daders.

Schandalig

De berg vuilniszakken en dozen lag ter hoogte van het bospad tussen de Worstsloot en de Schoterweg. Boswachter Bergman noemt de dumping op Twitter “schandalig” en roept voorbijgangers op om, als zij iets gezien hebben, dat te melden bij Staatsbosbeheer. Het afval wordt donderdagochtend opgeruimd en de kosten komen uiteindelijk op de rekening van de burgers. Legalisering zou dit soort problemen voorkomen.

De foto is van Harco Bergman (boswachter ter plaatse)