Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Naast vuurwerk ook wiet afgepakt

dec 31, 2021

Oud Gastel – Agenten van het politieteam Roosendaal hebben maandagavond 27 december samen met een aantal BOA’s uit dat gebied huiszoekingen gedaan naar aanleiding van veelvuldige meldingen van vuurwerkoverlast. Naast vuurwerk werd daarbij ook hennep in beslag genomen.

Gezamenlijke actie

De gezamenlijke actie was deze avond gepland omdat er de laatste tijd veel melding van vuurwerkoverlast werden gedaan in Oud Gastel, Rucphen en Sint Willebrord. Uit het onderzoek naar deze overlast bleek dat er met het vuurwerk ook vernielingen waren gepleegd. Onder meer tafels en stoelen bij een hangplek voor jongeren in Oud Gastel waren daarbij het doelwit geweest.

Bewakingsbeelden

Uit bewakingsbeelden van dat incident bleek dat de verantwoordelijke jongeren zelf ook uit Oud Gastel kwamen. In de woningen van deze jongeren, aan de Kraan en de Kerkstraat, werd vanavond inderdaad illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder 40 stuks zwaar professioneel Knalvuurwerk (Nitraten). De eigenaars daarvan kregen een proces-verbaal en worden verantwoordelijk gehouden voor de vernieling.

Overlastpleger bezocht

Vervolgens werd er nog een bezoek gebracht aan een overlastpleger aan de Ettenseweg in Rucphen waar de politie 29 enkel schots F2 vuurwerk buizen aantrof. Het vuurwerk werd in beslag genomen en de eigenaar kreeg een waarschuwing. Op de Prins Constantijnstraat in Sint Willebrord werden ten slotte nog vuurpijlen en enkele wietstekken aangetroffen. Ook dit werd in beslag genomen.

Strafblad

De politie geeft met deze actie gehoor aan een flinke hoeveelheid overlastmeldingen in het betreffende gebied en treed daar streng tegen op. Als je verboden vuurwerk bezit, vervoert of afsteekt, kun je een boete of gevangenisstraf krijgen. De minimale boete is € 100 en een aantekening in het strafblad. Het afsteken van vuurwerk kost je € 250 en een aantekening in het strafblad.
Jongeren tot 18 jaar kunnen bij minder zware overtredingen ook een Halt-straf krijgen. De gevangenisstraffen bij afsteken van (zwaar) illegaal vuurwerk kunnen flink oplopen.

Bron en foto: politie.nl