Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs en vuurwerk in bedrijfspand Almere

mrt 26, 2021
Drugs Almere

Almere – Woensdag 24 maart heeft er een integrale controle plaatsgevonden aan de Keersluisweg op bedrijventerrein De Vaart in Almere. Bij deze controle waren verschillende partijen aanwezig, zoals het interventieteam van de gemeente, de sociale recherche, de politie, de omgevingsdienst en de netbeheerder.

Vuurwerk en 45 kilo softdrugs

Bij de controle is in een van de panden illegaal vuurwerk (shells) en ongeveer 45 kilo aan softdrugs gevonden met een straatwaarde van 180.000 euro.  Ook is er contant geld in beslag genomen.  Er zijn (nog)  geen aanhoudingen verricht. De politie is een onderzoek gestart. 

Integrale controle

De controle was bedoeld om een volledig beeld te krijgen van de panden waarbij weinig of geen zicht is waarvoor deze worden gebruikt. Er is gekeken naar het naleven van de regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. De meeste bedrijven die zijn gecontroleerd houden zich aan de regels. Er werd goed meegewerkt en positief gereageerd op de controle. 

Bouwveiligheid

Naast het aantreffen van drugs was in een ander bedrijfspand sprake van illegale bewoning en zijn er kleine overtredingen aangetroffen op het gebied van bouwveiligheid, milieu en brandveiligheid. In het kader van het lopende onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.