Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vijftal aangehouden voor wietteelt

mrt 26, 2021
Wiet en geld in Etten-Leurfoto: politie.nl

Etten-Leur – De politie hield dinsdag 23 maart vijf verdachten aan. Drie van hen worden verdacht van het verhandelen van verdovende middelen en twee van hen worden verdacht van witwassen. Tijdens het onderzoek zijn onder andere 3 voertuigen, 25 kilo wiet en ruim 70.000 euro contant geld in beslag genomen.

Voertuigen

Politiemensen controleren dinsdag 23 maart rond 12:15 uur twee voertuigen aan de Lage Vaartkant in Etten-Leur. Tijdens de controle wordt wiet aangetroffen. De drie betrokken personen, een 33-jarige man uit Roosendaal en twee mannen met leeftijden van 37 en 43 jaar uit Etten-Leur, worden aangehouden op verdenking van het verhandelen van verdovende middelen. Ook de twee voertuigen waarin zij zich bevonden zijn door de politie in beslag genomen.

Onderzoek in woningen en loods

In het onderzoek naar de verdovende middelen, zijn later op de middag, twee woningen in Etten-Leur en een Loods in Zevenbergen doorzocht. Bij deze doorzoekingen zijn onder andere wiet gerelateerde goederen, wiet en contanten aangetroffen. In het totaal gaat het om 25 kilo Hennep en ruim 70.000 euro contact geld dat in beslag is genomen. Naast de wiet en het geld zijn ook dure horloges en een derde voertuig in beslag genomen.

Witwassen

Bij de woningen waren twee personen aanwezig, zij worden verdacht van witwassen. Een 40-jarige man en een 31-jarige vrouw, beide woonachtig in Etten-Leur, zijn overgebracht naar het cellencomplex. De vijf verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord.

Bron: politie.nl