Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietteelt in het noorden

wietblaadjes

Alsmaar weer dat jagen op wietkwekers. Het lijkt maar niet op te houden, maar ook het aantal nieuwe kwekers zal niet ophouden. Wat heeft het nog voor zin om door te gaan met het verboden houden van het kweken van een plantje.

Friesland en Noord-Holland

Op verschillende locaties in Friesland en Noord-Holland heeft de politie woensdagochtend 24 maart 2021 meerdere verdachten aangehouden en doorzoekingen gedaan. De doorzoekingen werden gedaan in vier woningen en een loods vanwege een groot onderzoek (wat kost dat allemaal weer) naar wietteelt.

Samenwerking

Het onderzoek is een samenwerking tussen een van de speciale interventieteams (welja, speciale teams) van politie eenheid Noord-Nederland, de politie in Friesland en de Landelijke Eenheid. Er werden vier verdachten aangehouden.

Waadhoeke

In een loods in de gemeente Waadhoeke werd een vermoedelijk buiten werking zijnde wietkwekerij aangetroffen. In totaal werden er drie auto’s en een camper in beslag genomen. Met deze aanhoudingen is een nieuwe stap gezet in de aanpak van drugs en ondermijnende criminaliteit. Wow, de toekomstige kwekers staan te beven, of zegt de politie dit alleen maar om de speciaal ingezette teams te rechtvaardigen?

Aanhoudingen

Woensdagochtend werden er vier personen aangehouden in Friesland en Noord-Holland. Het gaat om een 59-jarige man uit Amsterdam, een 38-jarige man uit de gemeente Waadhoeke, een 32-jarige man uit Purmerend en een 30-jarige man uit Landsmeer. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in en productie van verdovende middelen.

Goodwil kweken

En dan volgt in het persbericht nog een stukje tekst waarin het er vanaf druipt dat de politie haar stinkende best doet om goodwill te kweken voor het verbrassen van vele tienduizenden euros:
“Het interventieteam heeft deze aanhoudingen kunnen doen dankzij een snel en daadkrachtig optreden en goede samenwerking. Het team, met specialisten aan het roer, is op basis van informatie een onderzoek gestart. Dit heeft geresulteerd in de aanhoudingen en de doorzoekingen deze morgen. Het onderzoek gaat verder en de verdachten zullen worden gehoord.”

De drugsoorlog is volslagen zinloos

Iedereen weet het: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *