Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs razzia in havengebied Oss

DoorRedactie

jan 8, 2019 , , ,
Container scanner

In het havengebied van het Brabantse Oss houdt de politie in samenwerking met de douane dinsdag een grote controleactie. De razzia richt zich vooral op het transport van harddrugs en ‘aanverwante zaken’, zoals grondstoffen en afvalstoffen.

In het havengebied ontkomt niemand aan de speurders waar zeecontainers, busjes en vrachtwagens gecontroleerd worden. Tientallen medewerkers van de politie en douane zijn bezig met de actie. De douane neemt de controle van zeecontainers op zich. De politie controleert busjes en vrachtwagens.

Speciaal röntgenapparaat

Voertuigen worden van de weg gehaald en geleid naar een bedrijfsterrein geleid waar de controles plaatsvinden. Met een speciaal röntgenapparaat, waar de vrachtwagen onderdoor rijdt, kan naar de inhoud van de zeecontainers worden gekeken.De actie begon dinsdagochtend en duurt tot in de middag.

Geen specifieke tip

De zoekactie is niet vanwege een specifieke tip opgezet. “Havens zijn altijd de moeite waard om te controleren. En vandaag doen we dat in Oss”, laat een politiewoordvoerder weten. Er wordt ook gekeken naar andere verboden goederen en bijvoorbeeld verkeersovertredingen en de veiligheid van transport.

De haven van Oss is een zogenoemde overslaghaven, waar onder meer zeecontainers worden verplaatst voor verder transport over de weg.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *