Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grootste cocaïnevangst in Boliviaanse geschiedenis

jan 8, 2024
Boliviaans drugsvangst

Boliviaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze de grootste cocaïnevangst ooit in het land hebben gedaan. In de westelijke regio Oruro werd een enorme hoeveelheid van meer dan 8800 kilo cocaïne ontdekt. Deze partij was bestemd voor export naar Nederland, wat de internationale implicaties van deze vangst benadrukt. Vier verdachten zijn in verband met deze zaak gearresteerd.

Details van de ontdekking

De drugs werden gevonden in een vrachtwagen die houten planken vervoerde, wat wijst op geraffineerde verbergmethoden. Interessant is dat de zending eigendom was van een bedrijf dat al sinds 2007 bestaat en eerder exporteerde naar landen als Duitsland, China en Frankrijk. Dit duidt op een langdurige betrokkenheid bij internationale handel.

De waarde van de cocaïne

Deze partij drugs wordt geschat op een straatwaarde van bijna een half miljard euro in Europa. Dit toont de enorme economische impact van de drugshandel. Minister Del Castillo van Bolivia benadrukte het historische belang van deze vangst en gaf aan dat Bolivia hiermee “opnieuw geschiedenis” schrijft in de strijd tegen drugs.

Deze ontwikkeling in Bolivia werpt een licht op de voortdurende wereldwijde strijd tegen drugssmokkel en de significante rol die Zuid-Amerikaanse landen hierin spelen.