Drugsbestrijding volslagen zinloos

De oorlog tegen drugs is een verloren oorlog voor overheden, we schreven het al eerder. En nu blijkt het ook uit keiharde feiten en cijfers: het is dweilen met de kraan open en begint meer op een kampioenschap kapitaal vernietigen te lijken.

Cijfers World Drug Report

Volgens het laatste World Drug Report van de Verenigde Naties neemt de wereldwijde productie van drugs jaar op jaar toe. Uit Colombia komt momenteel een recordaantal kilo’s cocaïne. De productie van opium in Afghanistan, voor onder meer heroïne, was nooit eerder zo hoog.

Grotere afzetmarkt

Steeds meer mensen gaan ook drugs gebruiken wereldwijd en dat lijdt tot een groeiende afzetmarkt. 271 miljoen mensen gebruikten drugs in 2016, het meest recente peiljaar, een stijging van 30 procent ten opzichte van 2009. Met name de vraag naar stimulerende middelen als amfetamines (o.m. speed) en pijnstillende opioïden (zoals oxycodon, fentanyl en tramadol) stijgt wereldwijd sterk, aldus de VN.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.