Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsdealer die 380.000 bitcoins pakte weer vrij

DoorRedactie

jan 24, 2022 , , ,
Bitcoin betalen

Hij was pas 22 jaar, de Nederlandse Maikel Slomp toen hij de Amerikaanse gevangenis in moest vanwege drugshandel. Hij verkocht mdma via Silk Road, een marktplaats voor ‘kwaliteitsdrugs’ op de dark web. Vice hield een interview met deze Nederlandse ‘Pablo Escobar’, een paar weken na zijn vrijlating.

Spuiten en slikken

De toenmalig informaticus zag op een aflevering van het televisieprogramma Spuiten en Slikken, hoe je drugs kon kopen en verkopen via Silk Road. In de aflevering legden ze ook uit hoe je aan bitcoins komt om transacties te doen op de drugswebsite. In dit artikel blikken we terug op dit opmerkelijke verhaal van vorig jaar.

SuperTrips

Hij maakte eerst een account aan onder de naam SuperTrips, omdat hij zelf wat mdma wilde kopen, vertelde hij tegen Vice. “Maar ze hadden het niet, dus toen begon ik het zelf maar te verkopen. Ik houd helemaal niet van alcohol en van roken, maar van xtc dacht ik: iedereen moet dit proberen, het is geweldig. Vanaf toen ging alles vanzelf.”

Hij verkocht mdma door middel van dvd hoesjes. Slomp verpakte ze zelf en verzond ze vervolgens over de hele wereld. Het ging Slomp zo goed af, dat hij stopte met zijn baantje in de informatica business, en full time mdma ging verkopen. In zijn eerste maand verdiende hij 20.000 dollar. Dit was het begin van de carrière van SuperTrips.

380.000 bitcoins

Naar verluid hield hij er in totaal een slordige 380.000 bitcoin op na. De huidige koers daarvan ligt op meer dan 14 miljard euro. Deze bitcoins heeft hij inmiddels niet meer. De Nederlander heeft ze ingeleverd als compensatie voor een mindere straf. Hij heeft op dit moment 7,5 jaar in de gevangenis gezeten, maar dat zou – zonder inlevering van bitcoins – uitkomen op 40 jaar.

Amerikaanse cel

Slomp vertelde Vice dat hij wist dat hij opgepakt kon worden. Maar hij had eerder in gedachten om, als hij opgepakt zou worden, in een Nederlandse cel te belanden. “Ik dacht: als ik naar de gevangenis moet is het misschien een jaar of twee jaar. Dat vond ik het wel waard, die paar miljoen. Maar godverdomme, in Amerika zijn ze gestoord. Ik ben blij dat ik de enige ben die is opgepakt”, aldus Slomp tegen Vice.

Nadat hij 380.000 bitcoin had verkocht, wilde hij stoppen. Het kostte de Nederlander te veel stress. Hij besloot daarom naar Amerika te gaan, om zijn ‘naam te verkopen’. Hij had hiermee flink pech, aangezien hij per ongeluk een verkoopafspraak maakte met een FBI-agent.

Vrijheid belangrijker

In de gevangenis heeft hij meerdere keren moeten aanhoren dat bitcoin zo veel waard is geworden, maar hij noemt zijn vrijheid belangrijker. “Je kunt wel een paar honderd miljoen hebben, maar wat heb je eraan, als je in de gevangenis zit?”, vertelde Slomp tegen Vice.

Bitcoins

Als Slomp nog wat bitcoins over heeft dan kan hij deze altijd nog besteden bij Wapwinkel want daar is btc een geaccepteerd betaalmiddel sinds lange tijd.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *