Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsgeld in Bitcoins

feb 19, 2021
bticoin

Steeds meer criminelen die handelen in drugs zoals wiet en cocaïne stoppen hun euros in Bitcoin (btc). Alweer een reden waarom de cryptovaluta explosief groeien in waarde.

Anoniem

Vanwege het deels anonieme karakter hebben cryptovaluta vanaf het begin al in de belangstelling gestaan van criminelen. De mogelijkheid om eenvoudig en anoniem transacties te kunnen uitvoeren, heeft voor een flinke instroom van crimineel geld in de cryptomarkt gezorgd. En al is het de criminelen niet te doen om de anonimiteit, dan is het het gemak van het niet hoeven slepen met sporttassen vol met biljetten wel.

Opmars

Zowel de prijs als de populariteit van de Bitcoin heeft er overigens ook voor gezorgd dat criminelen steeds vaker kiezen voor andere digitale munten dan bitcoin. Een in de misdaad veel gebruikte cryptovaluta is Monero, die bekend staat als een van de meest anonieme digitale valuta’s. De transacties zijn vrijwel niet te traceren van deze cryptomunt.

Bitcoin ontploft

De prijs van Bitcoin is de afgelopen dagen bijna ontploft en hierdoor opwaarts uitgebroken boven de vorige koerstop rond $53.000. De langetermijn-stijgende trend is hervat en wederom heeft Elon Musk daar een belangrijk aandeel in. Die kocht voor 1,5 miljard aan BTC’s.

Grote bedrijven

Grote bedrijven zoals Apple en Amazon zouden eveneens voornemens zijn om te investeren in Bitcoin. En omdat er een steeds grotere schaarste ontstaat zal een aankoop door dergelijke bedrijven in stapjes gaan. Die stapjes zijn altijd nog flinke volumes en dat uit zich dan ook weer in prijsstijgingen.

Kleinere volumes

Criminelen die grote transacties doen maakt het niet zoveel uit hoe hoog de koers is. Zij zijn er immers slechts bij gebaat dat ze niet over landsgrenzen hoeven met grote sommen geld.