Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in Shisha lounge

feb 19, 2021
FinesseFoto: Facebook Finesse Lounge

Horeca dicht. Ja dan zoek je naar oplossingen om toch wat euros naar binnen te trekken voor het broodnodige voedsel op de plank voor je familie. Zo dacht de eigenaar van deze Shisha lounge in Weert er wellicht ook over.

Eén aanhouding

De politie heeft donderdag een wietkwekerij opgerold in een shisha lounge in de binnenstad van Weert. Daarbij is één persoon aangehouden. Agenten traden het pand aan de Stationsstraat binnen en troffen op de begane grond zo’n 100 tot 150 wietplanten aan. En dat mag niet, dus worden ze vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf.

Stroom jatten

Vanzelfsprekend is er de hoop dat de stroom gejat werd. Dan kan d epolitie namelijk zeggen dat wietkwekerijen levensgevaarlijk zijn. Netbeheerder Enexis doet onderzoek of er wellicht sprake is van stroomdiefstal. Ook Waterleiding Maatschappij Limburg controleert de waterleidingen.
Zolang het kweken strafbaar blijft zullen de kwekers om niet op te vallen elektriciteit en water blijven pikken. Een visuele cirkel die alleen kan worden onderbroken als wietteelt 100% gelegaliseerd wordt.