Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wiet kweker op Ibiza

feb 19, 2021
Wiet kweken op Ibiza

Agenten van de Guardia Civil op het feestparadijs Ibiza hebben een man gearresteerd aan wie ze het plegen van een misdaad tegen de volksgezondheid toeschrijven. Zo noemen ze dat daar als je iets met drugs doet en betrapt wordt. Je moet wat als je eiland op slot zit en de toevoer volledig lam is gelegd toch.

200 planten

De gast had in zijn huis 200 plantjes staan en jatte voor zijn groeilampen de elektriciteit. Na een onderzoek met betrekking tot drugshandel uitgevoerd door het team van de gerechtelijke politie van Ibiza, hebben de agenten afgelopen dinsdag gerechtelijke toestemming gekregen om het huis van een verdachte in de stad Sant Josep binnen te gaan en te doorzoeken. 

Binnen zonder kloppen

Eenmaal binnen troffen de agenten 200 wietplanten , een halve kilo gedroogde toppen, een kleine hoeveelheden hallucinogene paddenstoelen, speed en hasj. De agenten kwamen ook tussen verschillende materialen die werden gebruikt om wietplanten te kweken.

Elektriciteit

Na de inval in de woning werd er een technicus van de elektra boer Endesa ingeschakeld om vast te stellen dat er met de meter was geknoeid. Dat is in Spanje overigens geen strafbaar feit, maar fraude.

Aangehouden

De aangehouden man wordt geconfronteerd met een dubbele aanklacht die kan leiden tot een gevangenisstraf. De gearresteerde man is een 37-jarige man met de Spaanse nationaliteit.