Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugshandel via postorder op darkweb

jan 26, 2021

Je hebt een bijstanduitkering maar in de praktijk blijkt het gratis geld dat de overheid naar je overmaakt toch net even te weinig. Je wilt tenslotte toch graag BMW rijden en een paar fatsoenlijke sneakers aan je voeten. Darkweb lijkt voor jou de uitkomst.

Volledig anoniem blijkt zelfs op het Darkweb vrijwel onmogelijk

Postorderbedrijf

Je start een postorderbedrijf op het ondergrondse internet, darkweb. Samen met je matties ga je via dit web cocaïne, heroïne, speed en MDMA verkopen. En jawel hoor, vanzelf kwamen die mooie sneakers en die dikke BMW binnen handbereik. En via het darkweb was het onmogelijk om gepakt te worden, toch?

Zuidwijk

Vanuit een woning aan de Leliënstein in Rotterdam-Zuidwijk opereerden de drie als een team en ze verstuurden hun handel over de hele wereld. Tot de politie er toch achter kwam en drie jaar geleden binnenviel. In het hoofdkantoor van de darkweb boefjes trof de recherche 51 gefrankeerde en met drugs gevulde enveloppen die klaar lagen voor verzending. Ook vonden agenten zo’n 450 ongebruikte postzegels, printers en een vacumeermachine om de drugs zonder opvallende luchtjes te verzenden.

Darkweb

Justitie houdt Rotterdammers Mahmut Y. (34), Yasin Y. (33) en Kemal S. (32) verantwoordelijk voor de handel. De klanten, woonachtig in onder meer de Verenigde Staten en Australië, betaalden met bitcoins. De Rotterdammers lieten dit virtuele geld aan het einde van de rit weer omzetten in contanten, zo luidt de verdenking. Daarvan werd een deel teruggevonden in een woning aan de Clingendaal, enkele kilometers verderop. Daar werd 24.000 euro gevonden die achter een traptrede was verstopt. Ook werden er twee peperdure Rolexen aangetroffen. Opmerkelijk voor iemand in de bijstand.

Mahmut

Mahmut en Kemal stonden twee jaar geleden al vanwege de drugshandel terecht, maar toen deed zich in de ogen van de aanklager een ‘verrassende wending’ voor: uit het niets noemde Mahmut in de rechtbank de naam van Yasin, zogezegd het brein achter de handel. Híj zou de drugslijn in handen hebben gehad. Mahmut en Kemal wisten van die handel, stonden hun stadsgenoot bij vanaf de zijlijn, maar hadden nooit drugs onder ogen gekregen.

Gevangenisstraf

Mahmut en Kemal hoorden gevangenisstraffen van respectievelijk 26 en 24 maanden tegen zich eisen. Ook wil justitie tonnen van de verdachten afpakken, al zal dat een lastig verhaal gaan worden.