Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Een lijntje coke, zo werkt dat

jan 27, 2021
Cocaine lijntjes

Als je een pakje koopt bij je lokale dealer, dan koop je natuurlijk nooit zuivere cocaïne (voor zover dat al zuiver kan zijn), maar het is altijd versneden. Toch wil de lokale dealer je altijd anders doen geloven.

De beste

‘Deze is echt onversneden’, ‘dit is pure cocaïne’, ‘deze coke is eigenlijk niet voor de verkoop bedoeld’, ‘zo zuiver heb ik het nog nooit gehad’, ‘doe er voorzichtig mee, want deze is echt heel sterk’, ‘deze komt zo van het blok’, zomaar wat voorbeelden van uitspraken uit de mond van de dealer om de hoek. Ze hebben altijd de beste en de sterkste.

Versnijden is verdienen

We hoeven het rekensommetje vast niet moeilijker te maken dan het is. Als je cocaïne versnijdt voor je het verkoopt dan verdien je nog meer geld dan je al deed.
Als een dealertje zijn cocaïne per ons koopt, dan betaalt hij of zij er zo ongeveer 35 euro per gram voor. Daarvoor zitten er ook al mensen die er geld aan verdienen en die het versnijden, maar dat laten we even voor wat het is. Als je als dealer aan fentanyl, lidocaïne, benzocaïne of procaïne of soortgelijke stoffen kunt komen dan kan je iets meer versnijden omdat dit een verdovende werking heeft. ook wordt de laatste tijd vaak Levamisol aangetroffen als versnijding.

 Levamisol wordt in de diergeneeskunde als anti-wormenmiddel gebruikt.

Goedkoper

De dealer die er niet zo om geeft dat zijn of haar cocaïne na het versnijden minder sterk is, die kiest voor versnijdingsmiddelen zoals mannitol, inositol of cafeïne. Deze stoffen zijn zeer eenvoudig en overal volledig legaal verkrijgbaar. Dealers die dit gebruiken om te versnijden maken enorme woekerwinsten. Cafeïne kost een dealer 5 cent per gram. Versnijden met cafeïne valt bij een lage versnijding ook vrijwel niet op omdat het de juiste kleur heeft en ook een klein beetje verdooft.

Mannitol, inositol en cafeïne zijn de goedkoopste versnijdingsmiddelen

Hoeveel snuiven

Wat betreft hoeveelheid die je kunt/moet/mag snuiven is de enige richtlijn die we kunnen geven die van ‘wat gebruikelijk’,  is. ‘Let wel: wat gebruikelijk is, wil niet zeggen dat het ook veilig is! Gebruikelijk voor volwassenen is dat men lijntjes maakt van ieder ongeveer 1/20e gram. Je haalt dus ongeveer 20 lijntjes uit een pakje van een gram cocaïne. Hoeveel lijntjes iemand snuift is afhankelijk van zijn ervaring en of hij verslaafd is aan het gebruik van cocaïne. Iemand die voor de eerste keer gebruikt zal met kleine lijntjes beginnen. Cocaïne werkt ongeveer 45 minuten, slechte of flink versneden cocaïne korter.

Snuif set compleet

Cocaïne testen

Cocaïne is zoals gezegd vrijwel altijd versneden. Dit kan van invloed zijn op het effect. Je kan je cocaïne zelf testen. Dan weten gebruikers precies wat de zuiverheid is. Klik hier voor de testservice van de Jellinek en hier voor de landelijke adressen.

Zelf cocaïne testen

Wil je liever zelf testen dan kan dat ook. Er zijn diverse testkits in de markt. Je kunt daarmee testen hoe zuiver je cocaïne is bijvoorbeeld. De test werken allemaal met een sample. Je gebruikt een heel klein beetje van je eigen cocaïne waarop je een vloeistof uit de testkit op druppelt. De boel zal dan verkleuren en de kleur toont dan de status aan.