Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab aangetroffen in de Rijp

jun 16, 2023
lab

De Rijp – Op dinsdag 13 juni heeft de politie een drugslab aangetroffen in een loods op bedrijventerrein De Volger in De Rijp. Er zijn twee verdachten aangehouden en het pand is door de burgemeester gesloten. (heeft hij vast niet zelf gedaan).

Voor praatje een loods in

Tijdens een surveillance stapten twee agenten de loods binnen voor een praatje. In de loods roken zij een amfetaminegeur en na controle stuitten zij op jerrycans, ketels, chemicaliën en honderden liters BMK. Dit is een zogeheten precursor waarvan (meth)amfetamine kan worden gemaakt. Ook werd een groot geldbedrag aangetroffen. Na de ontdekking zijn een 55-jarige man uit Purmerend en een 25-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Het drugslab is ontmanteld, de spullen en chemicaliën zijn afgevoerd en vernietigd.

Pand gesloten

Op last van burgemeester Anja Schouten is het pand gesloten. Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld brandgevaar, de aanwezigheid van drugscriminelen en het risico op ripdeals. De gemeente gebruikt de Wet Damocles om een eind te maken aan dit soort onveilige situaties. Door de tijdelijke sluiting van een drugspand komt er een einde aan het acute gevaar en stopt de aanloop van drugscriminelen en -gebruikers.

Bron: politie.nl