Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Een grinder schoonmaken doe je zo

jun 16, 2023
Vieze grinder

Het reinigen van je grinder van cannabisresten kan een beetje lastig zijn vanwege de kleverige hars die vaak achterblijft. Gelukkig is er een eenvoudige methode om je grinder schoon te maken met behulp van baking soda (zuiveringszout), een ingrediënt dat je waarschijnlijk al in je keuken hebt.

In vijf stappen schoon

  1. Verwijder Grote Stukken: Voordat je begint met reinigen, moet je de grootste stukken cannabisresten verwijderen. Gebruik een tandenstoker, penseel of een dunne pincet om het grootste deel van de resten te verwijderen.
  2. Maak een Baking Soda Pasta: Meng gelijke delen baking soda en water om een pasta te maken. Je hebt genoeg nodig om je hele grinder te bedekken, maar niet zoveel dat het druipt.
  3. Breng de Pasta aan: Breng de baking soda pasta aan op alle delen van de grinder, zowel binnen als buiten. Zorg ervoor dat je elke spleet en kier bedekt. Laat het ongeveer 20-30 minuten intrekken. Dit geeft de baking soda de tijd om in te werken op de kleverige hars.
  4. Schrob je Grinder: Na het inweken, gebruik je een oude tandenborstel om je grinder grondig te schrobben. De baking soda pasta moet helpen om de vastzittende hars los te maken.
  5. Spoel en Droog: Spoel je grinder grondig onder warm water om alle baking soda en losgemaakte hars te verwijderen. Zorg ervoor dat je grinder volledig droog is voordat je hem weer in elkaar zet en gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen water achterblijft, want dat kan roest veroorzaken.

Met behulp van deze methode zou je in staat moeten zijn om je grinder schoon te krijgen en hem weer als nieuw te laten functioneren. Vergeet niet dat regelmatige reiniging kan helpen om de levensduur van je grinder te verlengen en ervoor te zorgen dat hij altijd op zijn best werkt.