Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab ontdekt in Angeren

mei 12, 2021

Ken je het pittoreske dorpje Angeren? Nou schaam je maar niet want ook wij moesten van Wikipedia horen dat Angeren in Gelderland ligt. En zelfs in Angeren hebben ze criminelen die er een drugslab runden.

Buitengebied

Bij een huiszoeking van een bedrijfslocatie aan de Scherpekamp in het buitengebied (is niet heel Angeren buitengebied eigenlijk?) van Angeren ontdekten rechercheurs dinsdagochtend 11 mei een drugslab. De omvang van het lab en welke drugs er werden gemaakt wordt op dit moment in kaart gebracht. Er werden nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet uitgebreid onderzoek ter plaatse, waarna het lab geruimd wordt.  

Of je even mee wilt speuren

Criminelen willen natuurlijk geen pottenkijkers bij hun activiteiten. Daarom kiezen ze bij voorkeur voor afgelegen locaties voor een drugslab, of ze bouwen ondergrondse constructies onder een wasserij zoals in de serie Breaking Bad. Het lab in Angeren is daarvan een goed voorbeeld, dat ligt in het buitengebied. Datzelfde buitengebied weten we met z’n allen bij mooi weer goed te vinden om er te wandelen of te fietsen. Al die ogen, oren en neuzen zijn van groot belang! Want onze veiligheid is iets van ons allemaal en om drugscriminelen te stoppen, is het noodzakelijk dat we met z’n alleen een stap vooruit zetten.
Zie of hoor je iets verdachts of ruik een verdachte chemische geur in het buitengebied? Meld het dan bij de politie. Wij nemen dit soort meldingen altijd serieus. De melding kan maar zo het ontbrekende puzzelstukje in een onderzoek zijn, waardoor we een drugslab op het spoor komen.

Zinloos

Dus nadat de politie zinloos bezig is met de oorlog tegen drugs, doen ze nu ook een beroep op de recreant om zich zinloos te bemoeien met deze zinloze oorlog. De politie heeft volgens bovenstaand bericht dan wel een drugslab te pakken, maar één zo’n lab is een druppel op de gloeiende plaat. Volslagen zinloos dus en dat weten ze zelf ook. Je zal maar in dienst zijn bij de politie en moeten jagen op de producenten van drugs van je meerdere. Dan heb je eigenlijk een volslagen zinloze baan.

Miljoenen

De miljoenen verslindende en decennia durende oorlog tegen drugs is volslagen zinloos. Vrijwel de complete Nederlandse bevolking en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.