Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Truffels

Het staat in The New York Times dus dan zou het echt geen fake nieuws moeten zijn. Daar lezen we dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedkeuring verleent voor psychoactieve stoffen voor therapeutisch gebruik. Voor mdma zou dat al in 2023 zijn, voor psilocybine rond 2025.

Werkzame stoffen

De werkzame stoffen Psilocybine en mdma, zoals je die aantreft in truffels, paddo’s en xtc, worden binnen enkele jaren medicijnen in de Verenigde Staten. Dat zeggen wetenschappers, psychotherapeuten en ondernemers over de snelgroeiende markt van psychedelische geneeskunde.

Toepassing

Er is gebleken uit laboratoriumonderzoeken dat mdma – de werkzame stof in xtc – in combinatie met counsel behandelingen duidelijke verlichting bracht voor patiënten met bijvoorbeeld een ernstige posttraumatische stressstoornis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan oorlogsveteranen. Ook van psilocybine, de psychoactieve stof in paddo’s, is gebleken dat het baat kan hebben bij de behandeling van depressies. Eerdere testen brachten de positieve eigenschappen al aan het licht door microdosering toe te passen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *