Drugslaboratorium in Tilburg aangetroffen

Een chemische lucht die vrijdag 30 april 2021 bij een loods op de Schoorweg werd geroken, bleek afkomstig te zijn van een drugslab. De politie hield de bewoner van het perceel, waar de loods gevestigd was, aan. Specialisten ruimen het laboratorium op.

Chemische lucht

Agenten die op onderzoek uitgingen naar de sterke chemische lucht, stuitte vrijdagmiddag rond 18.00 uur op een loods op het erf aan de Schoorweg. Toen zij binnenin de loods een kijkje namen, zagen zij dat de buitenzijde groter leek dan er binnen te zien was. Het vermoeden was dan ook dat er zich iets achter een gesloten ruimte afspeelde. Toen zij het geluid van machines hoorde en door een aantal kieren in de afgesloten ruimte vaten zagen staan, werd de situatie afgewacht totdat specialisten van de politie en de brandweer aanwezig waren. In verband met de veiligheid werd het pand vooraf onderzocht.

Drugslab

Omdat niet duidelijk was of er personen in het pand aanwezig waren, werden medewerkers van het arrestatieteam ingezet. Zij troffen uiteindelijk niemand aan. De brandweer verrichtte ondertussen metingen naar mogelijke gevaarlijke stoffen. Toen de situatie voor de politieagenten veilig bleek, werd de afgesloten ruimte bekeken. Hier trof de politie een werkend XTC-laboratorium aan, waar de werkzame stof van XTC werd geproduceerd, MDMA. Het lab wordt opgeruimd door de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van dergelijke gevaarlijke opstellingen. De bewoner die in de tussentijd was gearriveerd, is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Bron en foto: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *