Drugsproducenten dumpen zich de moeder

drugs dumpingen brabant

Met het Australische festivalseizoen in aantocht zijn de heren drugsproducenten flink aan de slag momenteel en dat uit zich in het aantal dumpingen van het restafval dat overblijft na de productie van synthetische drugs.

Record

Vooral in Brabant, van oudsher dé drugs productie provincie van Nederland, is het de afgelopen weken flink prijs met het dumpen van afval. Voor wat betreft het aantal drugsdumpingen is er nu een bedenkelijk record in Zeeland en Midden en West Brabant, namelijk 46 meldingen van drugsdumpingen. Dit zijn er 13 meer dan vorig jaar en het jaar is nog niet om.

Opgerold

Het aantal drugslaboratoria dat is opgerold staat inmiddels op 9 (totaal zijn er 2017 13 opgeruimd) en 13 opgerolde drugsopslagen (dit waren er 23 in 2017).

Zolang drugs strafbaar blijft zal er illegaal geproduceerd en dus afval gedumpt blijven worden. Het eeuwige kat en muis spel zal dus niet ophouden.

drugs dumpingen brabant
Bron: politie

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *