Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsproductie in vakantiehuisje ontdekt

apr 20, 2023
Hapert drugs in vakantiehuisje

Hapert – Dinsdagmiddag werd in een huisje op een vakantiepark aan de Schouwberg in Hapert een productielocatie van drugs ontdekt. Een 31-jarige man en 29-jarige vrouw uit Oss zijn aangehouden.

Ingegooide ruit

De aanleiding van de ontdekking was niet het intensieve speurwerk van de recherche, maar alweer een toevalstreffer. De politie kreeg namelijk de melding vanaf het park zelf dat er een ruit was ingegooid bij één van de huisjes op het park.
Toen iemand polshoogte ging nemen zag diegene meerdere jerrycans in het huisje staan. Er hing ook een vreemde lucht rondom het huisje. Hierop werd direct contact met de politie gelegd.

Metingen voor de zekerheid

In het huisje werden, naast de aangehouden man en vrouw, meerdere druggerelateerde goederen door de collega’s aangetroffen. Ook een typische, penetrante geur hing er in het huisje. Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse voor het doen van een meting in verband met de mogelijke gevaar zetting.

LFO ter plaatse

Na deze check zijn experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) naar het huisje gekomen voor het doen van verder onderzoek. Zij zijn speciaal getraind en uitgerust om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld in situaties met gevaarlijke chemicaliën. Naast diverse jerrycans werd er o.a. 100 liter GHB, bijna 3 kilo amfetamine, zo’n 6 liter grondstof voor de productie van GHB en ruim 1000 pillen aangetroffen.

Verdachten vast

Rond 23.30 uur gisterenavond was het onderzoek door LFO afgerond en werd het huisje vrijgegeven. Alle goederen en chemicaliën zijn veilig door LFO geruimd en worden vernietigd. De twee verdachten zitten voorlopig vast voor verder onderzoek.