Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

“Drugsspullen in woning van Hans Kazan”

nov 25, 2018
hamer rechtbank

Een opmerkelijke uitspraak van de advocaat Henk van Asselt afgelopen week voor de rechtbank: ,,Dus moet Hans Kazan in de woning zijn geweest”. Wat was er aan de hand?

De politie trof bij een flatbewoner in Bergen op Zoom een diepvrieskist, jerrycans en grondstoffen voor synthetische drugs. De man zegt echter geen flauw idee te hebben hoe die spullen daar kwamen. Een logee van de man ontkende ook in alle toonaarden. En nu voor de rechtbank wijzen ze de vinger naar elkaar.

Vreemde man

Toen de politie namelijk op 25 januari dit jaar de woning binnenviel, zagen de agenten een man in trainingspak uit het raam klimmen. Hij is ontkomen en de twee verdachten zeggen niet te weten wie hij is. Zelf waren zij op dat moment niet in de woning aanwezig.

De rechtbank verdenkt de heren van het voorbereiden van een drugs laboratorium.

De hoofdbewoner stelde dat hij, na een paar dagen te zijn weggeweest, plotseling de spullen in zijn woning aantrof. ,,Ik durfde de politie niet te bellen, want dan had ik hetzelfde gezeik gekregen als nu.”

Foto’s op telefoon

Maar de speurneuzen van de politie hadden intussen al ontdekt dat er op de gast zijn telefoon foto’s stonden van van drugs, geld en van een grote blauwe vloeistof container. Volgens hem stond dat vat in zijn berging omdat hij van plan was vissen te gaan kweken. Op zijn balkon…

Onrechtmatig

De advocaat opperde dat de inval onrechtmatig was geweest omdat er slechts één tip was binnengekomen over een wietlucht in de flat.

De medebewoner wist zich alleen te herinneren dat de diepvries is bezorgd door een hem onbekend ‘klein mannetje’. Volgens zijn advocaat Jeroen Bronsveld ‘dus nul bewijs’ voor betrokkenheid.

Flinke strafeis

Tegen beide heren werd 30 maanden cel geëist, waarvan 12 voorwaardelijk.

De rechtbank gaat een Sinterklaas cadeautje uitdelen want ze doet op 5 december uitspraak in deze opmerkelijke zaak.

hamer rechtbank