Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Magic truffels, zo werkt het

nov 24, 2018
Magic truffels

Psychedelische truffels, magic truffels of sclerotia zijn eigenlijk niets anders dan schimmels die eenzelfe soort effecten veroorzaken als je ze consumeert als wanneer je paddo’s neemt.

Omdat truffels niet boven de grond groeien en geen paddo genoemd worden vallen ze in Nederland niet onder de Opiumwet. Truffels zijn populair geworden nadat er in december een verbod kwam op verse- of gedroogde paddo’s.

De trip

Als je truffels consumeert, dan zal je een verandering van de waarnemingen ondergaan waarbij je mooiere en fellere kleuren zult ziet, geluiden anders en intensiever horen en je zult gaan hallucineren. Dat laatste wordt door gebruikers over het algemeen als prettig ervaren.
Kanttekening is wel de psychische gesteldheid van de gebruiker, want als je niet lekker in je vel zit dan zal dat gevoel alleen maar sterker worden tijdens je trip.

Consumptie

De truffels worden meestal rauw gegeten in dunne plakjes of brokjes. Een goed hulpmiddel voor je truffels gaat eten is een oudhollandse kaasschaaf.  Vrijwel iedereen ervaart de smaak van truffels als – laten we eerlijk zijn – ranzig.

Na een kwartiertje begin je als de eerste verschijnselen waar te nemen van de geconsumeerde magic truffels. Iets later, tussen de 30 en 60 minuten, zal de trip zich echt inzetten. Als je het proces wilt versnellen, dan neem je direct na je truffels een paar slokken warme thee.

Effecten

De eerste effecten die je zult waarnemen zijn dat de geluiden vloeien in elkaar over, een euforisch gevoel, slappere spieren en ontspanning. Voorwerpen beginnen te golven, kleuren zijn intenser en geluiden worden scherper waargenomen. De werking gaat schoksgewijs en is dus het ene moment intenser dan het andere moment; ups en downs dus. Een goede trip van truffels duurt 3-6 uur en het duurt minstens 16 uur voor je als gebruiker weer helemaal nuchter bent. De werking neemt af als je vaker en kort achter elkaar truffels neemt. Voor een optimale trip wacht je tenminste twee, maar liever drie weken tussen verschillende trips.

Soms keer je meer in jezelf, heb je allerlei gedachtenkronkels, snap je weinig van wat er om je heen gebeurt, of van je eigen gedachten. Soms kom je dan moeilijk uit je woorden. Dit kan grappig zijn, anderen vinden het weer een minder leuk effect. Tenslotte kan het zijn dat je sterke visuele hallucinaties krijgen. Dit gebeurt lang niet altijd en hangt sterk van je persoon, de dosis en soort paddo of truffel af.

Je kunt per trip niet voorspellen welke effecten je precies krijgt. Mensen ervaren paddo’s en truffels heel verschillend.

Dosering

Als je een dosering van 5 gram magic truffels neemt, dan is het effect mild, maar wel duidelijk aanwezig. Met 10 gram wordt het een intense ervaring en met een dosering van 15 gram, kun je spreken van een zeer heftige en pittige trip; echt iets voor de gevorderde gebruiker dus. Een volledige 15 gram wordt alleen aanbevolen aan de meest ervaren psychonauten!

Goed om mee te beginnen is dus een voorzichtige een dosis van 5 gram.

Mensen reageren verschillend op gelijke doseringen. De werking kan per keer verschillen want:

  • Soorten paddo’s en truffels verschillen enigszins in het effect dat ze hebben.
  • Paddo’s of truffels van dezelfde soort kunnen in sterkte van elkaar verschillen.
  • Op een lege maag is de werking sterker.
  • Sommige mensen reageren gevoeliger op paddo’s en truffels.
  • Het drinken van paddothee geeft een sneller opkomend en heviger effect dan het eten van de paddestoel.

Magic truffels