Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsvangst in Bussum, drie man opgepakt

aug 27, 2021

Bussum – Agenten stuitten op dinsdag 24 augustus tijdens een fietsendiefstallen-controle bij Station Bussum Zuid bij toeval op een drugsoverdracht. Dit leidde diezelfde avond nog tot een doorzoeking in een huis aan de Lange Heul, drie aanhoudingen en de vondst van meer dan honderd kilo drugs.

Scooters

De agenten zagen rond 15.30 uur tijdens de controle bij het Station drie personen met scooters staan die zich verdacht gedroegen. Op basis van de kentekens van de scooters bleek dat er al meldingen van mogelijke drugshandel op naam van de eigenaren te staan.

Kilo speed

Agenten spraken hen daarop aan en troffen – verstopt in een zak hondenvoer – vermoedelijk een kilo speed aan. Daarop werd het drietal aangehouden. Het gaat om twee bewoners van een huis aan de Lange Heul in Bussum en een 49-jarige Amsterdammer.

Signalen uit de buurt

Rechercheur Leon Calis, Coördinator van Team Ondermijning Gooi- en Vechtstreek, wijst op het belang van het melden van signalen over ondermijning. “Juist dankzij de meldingen over drugs en drugshandel in relatie tot de bewoners van de Lange Heul, konden we nu direct doorpakken met een zoekactie in het huis. Tijdens de zoekactie in de woning vonden we een flinke hoeveelheid soft- en harddrugs. Ook werd substantie aangetroffen, waarmee synthetische drugs gemaakt wordt. Al met al een aanzienlijke vangst en een mooi resultaat in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.”

Leon Calis heeft een prima baan dankzij het feit dat er een oorlog woedt tegen drugs. Al roepen zijn collega’s dat die oorlog volslagen kansloos is.

Redactie

Onderzocht

Alle drugs zijn in beslag genomen en worden nog onderzocht op precieze soort en omvang. De drie verdachten zitten vast voor onderzoek en verhoor. Nu kunnen dus ook rechters, officieren van justitie, bewaarders, advocaten, reclasseringsambtenaren en andere bij de zinloze drugsoorlog betrokken personen weer aan het werk blijven.