Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Opa vrijgesproken van wietkweken

Vrouwe justitia

In Almelo (van dat stoplicht) heeft de rechtbank een 75-jarige bejaarde voormalig ondernemer uit Enschede vrijgesproken van betrokkenheid bij een wietkwekerij. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs geleverd. Tegen de man was een werkstraf van 180 uur geëist. De slavendrijvers!

543 wietplanten

Twee jaar geleden werd in het bedrijfspand van de verdachte opa een wietkwekerij met 543 planten gevonden. De vangst was bij toeval, zoals dat wel vaker gebeurt bij de politie. Na een melding van energiebedrijf Enexis over bijzonder hoog stroomverbruik had de politie net een wietkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand naast het bewuste pand. Een monteur van Enexis zag dat er ook iets bijzonders aan de hand was bij het pand van de 75-jarige en tipte de politie. Die nam een kijkje en vond de plantage op de eerste etage van het pand.

Plukze-wetgeving

Tijdens de zitting bij de rechtbank vertelde de 75-jarige opa dat hij zelf nooit op de eerste verdieping van het pand kwam. De enige die er wel eens kwam zou een klusjesman zijn en die had zelf een sleutel. Die klusjesman zou na de ontdekking van de wietkwekerij spoorloos vertrokken zijn.

Geld afpakken

Over vier weken beslist de rechtbank nog over een ontnemingsvordering. Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de strafzaak dat de oud-ondernemer 176.000 euro criminele winst zou afstaan. Daar gaat je zuurverdiende pensioen. Dat vonnis is over vier weken.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *