Eén plant uit het bos leidt tot uithuiszetting

De Wet Damocles slaat weer eens onverbiddelijk toe. Deze keer in het Brabantse Westerhoven waar een autistische man één plant in huis had die nog gedroogd moest worden.

De woning aan de Hoefslag in Westerhoven werd woensdag voor drie maanden gesloten, omdat er vorig jaar wiet werd aangetroffen. De huurder van het pand is ontredderd en verontwaardigd: „Ik ben een thuisgebruiker, geen drugsdealer.” 

Politie voor de deur

De ellende voor de man begon toen er in oktober vorig jaar politie voor de deur stond. „Ik werd beschuldigd van een poging tot brandstichting”, zegt de 33-jarige huurder, geboren en getogen in Westerhoven. Waar die verdenking op gebaseerd was, zegt hij niet te weten. De politie rook een wietlucht en trad zijn appartement binnen. „Daar hingen net sinds één dag de takken van een wietplant te drogen. Het is de enige plant die ik had. Hij had de hele zomer in het bos gestaan. Vervolgens heeft de politie het hele huis doorzocht op groeilampen en andere spullen voor grootschalige wietteelt, maar niets gevonden.”

Einde huurcontract

De Westerhovenaar is autistisch en geeft dat als de reden dat hij wiet gebruikt. Hij rookt ’s avonds altijd een jointje. Momenteel verblijft hij in Oostenrijk, maar als hij terugkomt heeft hij geen woning meer omdat het huurcontract is ontbonden.

Onverbiddelijk

De burgemeester houdt onverbiddelijk vast aan het bezit van meer dan 30 gram softdrugs. Dat de politie ook de takken en de bladeren heeft meegewogen en dat de boel nog nat was waardoor ze op een gewicht van 1400 gram kwamen, maakt geen verschil. De advocaat van de man is des duivels en vindt de straf onevenredig zwaar.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *