Eerste lachgaswinkel Nederland in Venray

DoorRedactie

aug 1, 2019 #lachgas, #venray, #winkel
Valse lucht Venray

De ondernemer Mathieu Hölzken gaat de gemeente Venray tarten met de opening van de eerste lachgaswinkel van Nederland. In de winkel kunnen klanten ballonnen met lachgas gebruiken. De gemeente is zoals verwacht niet blij met het initiatief, maar kan het niet tegenhouden.

Geen wet om te verbieden

Volgens de gemeente is de winkel met het oog op openbare orde en volksgezondheid niet wenselijk. “Maar we hebben geen wettelijke regels om de winkel tegen te houden”, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

APV aanpassen

De gemeente wil wel het gebruik van lachgas in de openbare ruimte aanpakken en werkt daarom aan een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. Deze APV zal het gebruik in lachgas moeten inperken en dat heeft dan ook weer gevolgen voor de winkel “Valse lucht“.

Geopend vanaf 2 augustus

De winkel van ondernemer Mathieu Hölzken gaat morgen open. Volgens hem is het de eerste lachgaswinkel van Nederland. “Er is natuurlijk in Nederland een hoop ophef over lachgas en wij willen laten zien dat je op een verantwoordelijke manier een ballonnetje kan nemen”, vertelt hij aan 1Limburg. Mathieu zegt er streng op toe te zien dat alles in en rond zijn winkel orderlijk verloopt.
Ballonnen met lachgas mogen alleen binnen gebruikt worden door personen ouder dan 18 jaar.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *