Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Eindbaas Mexicaans drugskartel opgepakt in Spanje

aug 2, 2023
Mexicaanse drugsbende

In een gezamenlijke operatie tussen de Spaanse Nationale Politie, de Colombiaanse politie en Amerikaanse politie is een belangrijk figuur van het Mexicaanse drugskartel Los Zetas gearresteerd in Madrid.

Eindbaas

Deze persoon zou in Europa verantwoordelijk zijn voor het behartigen van de belangen van het criminele netwerk. De operatie heeft geleid tot de arrestatie van in totaal vijf personen en heeft ook geleid tot de inbeslagname van 400 kilo cocaïne, 220.000 euro aan contant geld, twee voertuigen, tien telefoons en diverse documenten.

El Repetido

De “Europese” leider van Los Zetas, met de bijnaam “El Repetido” (de herhaalde), wordt door de autoriteiten geïdentificeerd als een Colombiaanse man. Ook zijn twee broers zouden betrokken zijn bij dezelfde criminele organisatie, die zich bezighield met grootschalige cocaïnesmokkel. “El Repetido” leidde een zwervend bestaan in Europa, maar verbleef naar verluidt voornamelijk in Madrid en Nederland.

Samenwerking

De succesvolle operatie was mogelijk dankzij internationale samenwerking met de Colombiaanse autoriteiten. Deze samenwerking heeft geleid tot de arrestatie van belangrijke kopstukken van de criminele organisatie die zich in verschillende landen bezighield met hun activiteiten.

Video