Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Er worden 40.000 lijntjes per dag weggetikt in 010

jun 14, 2022
Lijntje snuiven

Dag in, dag uit, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar: 40.000 lijntjes coke per dag in de grootste havenstad van Nederland. 40.000 x 365 is 14.600.000 lijntjes per jaar. En wat kost zo’n grammetje dan bij je lokale scooter flitsbezorger met zijn mooie visitekaartje? Precies 50 euri. Al sinds de euro is uitgevonden.

Zinloos om te bestrijden

Dus ondanks alle pogingen van de opsporingsdiensten om de smokkel van cocaïne een halt toe te roepen en de daarmee gepaard gaande trofee persberichten, doet dat geen ene flikker met het aanbod en dus de prijs.

Meer tegenslagen

En dat alles lijkt ook niet te gaan veranderen voorlopig. Dus alle goedgelovige zielen die denken dat de drugs ooit volledig van de straat gaat, samen met het leger mensen dat het schoolgeld van hun kinderen betaalt van hun salaris dat ze ontvangen in de strijd tegen drugs, er is weer een tegenslag voor ze.

Zwaarder straffen gaat niet gebeuren

Van de zwaardere straffen die de rechters sinds kort dankzij een nieuwe wet zouden kunnen opleggen, bleek deze week niets terecht te komen. Zo’n lange gevangenisstraf wilden zij de jonge Mocro’s die voor het eerst op de haventerreinen waren betrapt al niet geven. In hoger beroep werden de maanden die ze wel nog moesten zitten, omgezet naar een taakstraf. Langer straffen werkt natuurlijk sowieso niet zoals we uit Amerika hebben geleerd. Of beter: zouden moeten leren.

Juridisch onderbouwd

Dat gebeurde overigens met goede juridische motivering. Dat hadden de rechters ook vóór de invoering van de nieuwe wet kunnen vertellen, maar blijkbaar is het ze niet gevraagd. Als drugsbestrijder in de Rotterdamse haven krijg je dan lekker alsnog een klap in je muil op de rechtbank.

Het afremmen van drugsimport kost zoveel manuren en geld voor de gigantische club mensen die er mee bezig is, dat ze er geen seconde aan toe komen om de drugsexport te bestrijden.

Wat nou Colombia?

Met een overheid die er een zooitje van maakt en opsporingsdiensten die het alleen maar doen om hun hypotheek te betalen wordt het er niet beter op. En als klap op de vuurpijl gaat iedereen in de politiek elke vorm van legalisering ver uit de weg. Er werd het afgelopen jaar een recordhoeveelheid van 73.000 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven aangetroffen. En die 73 ton is maar een schijntje van wat er door gaat in 010.