Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Feesten met de hitte? Lees onze festival tips

jun 24, 2019

Warm hè? En het gaat nog warmer worden ook, met name de komende dagen en ook in het aanstaande weekend voorzien de Piet Paulusma’s weer tropische temperaturen. Dat betekent overvolle festivals.

Kom niet terecht op de EHBO

Om te voorkomen dat je tijdens een festival onwel wordt en op de EHBO terecht komt, voorzien wij je van wat tips om de hitte te overleven. Zeker in combinatie met drugs en/of alcohol en jouw geweldige dans moves pleeg je een ware aanslag op je lichaam.

Iets op je knar

Met die extreme hitte is het extra belangrijk om je koppie te beschermen want anders gaan je hersens koken en loop je een zonnesteek op. En geloof ons, daar kan je goed ziek van zijn. Iets op je knar zetten is dus niet alleen trendy, je voorkomt er ook een bak problemen mee. Neem voor s’ avonds wel een jasje mee, maar laat de rest van je spullen in een kluis. „Laat die zware tas maar thuis, want je wilt zo min mogelijk meesjouwen!

Eet eiwitrijk voor vertrek

Kies voor een eiwitrijk ontbijt. Grote kans dat je op een festival alcohol drinkt en om de alchohol consumptie, die veel al uit koolhydraten bestaat te compenseren is het aan te raden om voor eiwitten te kiezen. „Alcoholische consumpties: wijn, bier of sterke drank gemixt met frisdrank bevatten al redelijk wat koolhydraten. Verstandig dus om je koolhydraat-eiwit-vet in balans te houden. Kies op festivals dus voor eiwitrijke producten zoals vis of vlees. Voor vegetariërs is het iets lastiger, al zie je op de beter gesorteerde festivals ook vaker proteïne drankjes. Of ontbijt van te voren met eiwitrijke producten.

Drugs op festivals

Als je er voor kiest om drugs te gebruiken op een festival, reduceer dan je dosis. Je lichaam moet immers al alle zeilen bij zetten om de pompende beats te verwerken, je put je lichaam uit met wandelen en dansen, vaak is er alcohol in het spel, de hitte is moordend en jij tikt er nog even wat in om het allemaal af te maken. of misschien wel over de grens. En dan is niet alleen jouw dag verneukt, maar ook die van je vrienden. Iedereen bezorgd, de stemming eruit en jij ziek.

Droge mond

Door het slikken van XTC krijg je een gortdroge bek en dit wekt (een vals) gevoel van dorst op. Door XTC-gebruik voel je de signalen van je lichaam (hitte, dorst, honger en vermoeidheid) niet goed aan. Wees je daar bewust van. Voldoende drinken is belangrijk, maar veel incidenten met XTC zijn het gevolg van te veel water gedronken in een te kort tijdsbestek. Je loopt dan een watervergiftiging op. En dat moeten we niet hebben natuurlijk, dus Om watervergiftiging te voorkomen is het belangrijk niet teveel water te drinken: een glas water per uur. Wissel het water af met frisdrank, of beter nog eet een waterijsje om de dorst te lessen.