Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Foute pillen op feestje van Extrema

Extrema outdoor

Vrijdagavond is een 52-jarige Nederlander onwel geworden op het terrein van het dancefestival Extrema Outdoor Extra in Houthalen-Helchteren in België. De man werd naar het ziekenhuis gebracht maar is daar overleden. Op zijn lichaam werden xtc-pillen gevonden, die erg gevaarlijk zijn. Of deze pillen ook de doodsoorzaak zijn is nog niet bekend.

Driedaags

Het driedaags dancefestival Extrema Outdoor Extra is gisteren in mineur van start gegaan na het overlijden van een vijftiger uit Nederland. De man werd plots onwel en overleed later in het ziekenhuis. De politie trof pillen aan bij de onwel geworden persoon: “We hebben de pillen onmiddellijk laten analyseren in het labo van toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven. Blijkt dat ze een extreem hoge dosis MDMA bevatten. Bijna dubbel zoveel als normaal”, zegt de woordvoerder voor de pers.

Onderzoek

Het parket van Limburg beklemtoont dat het nog niet zeker is of de gevaarlijk xtc-pillen ook effectief in omloop zijn op het festivalterrein. “We weten ook nog niet of de xtc-pillen in verband staan met het overlijden van de man in kwestie. Dat moet het verder onderzoek nog uitwijzen.” Maar omdat het over potentieel dodelijke xtc-pillen gaat, willen we er wel absoluut voor waarschuwen”, zegt het parket. Op de pillen staat het logo van de Duitse modeontwerper Philipp Plein afgebeeld.

Veel MDMA

Professor Tytgat vond in de tabletten ook twee soorten Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS), die ook bekendstaan als zogenaamde “designer drugs” of “reserach chemicals”, met name methylone en 3-MMC. Methylone behoort tot de fenethylaminen, amfetaminen en cathinonen en lijkt scheikundig erg veel op MDMA. Het effect van 3-MMC wordt omschreven als een combinatie van MDMA en cocaïne. Ook gaat het gerucht rond dat pillen met dit logo een zeer hoge dosis MDMA zouden bevatten.

XTC pil met het Philipp Plein logo

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *