Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tien aanhoudingen, veel cash en drugs in 010

sep 17, 2021

Rotterdam – Agenten van flexteam Zuid rolden vrijdagochtend twee drugspanden aan de Mijnsherenlaan en een aan het Mijnsherenplein op. Negen mannen en een vrouw werden aangehouden. Bij zoekingen in de auto’s en woningen vonden agenten tussen de 10 en 20 kilo harddrugs, ruim 700.000 euro aan contanten en een vuurwapen. De recherche onderzoekt de zaak verder. De rechter-commissaris besliste maandag dat acht verdachten langer vast blijven zitten. De procedure om de panden bestuurlijk te sluiten is gestart.

Observatie

Vrijdag 10 september observeerde het flexteam de omgeving van een pand aan de Mijnsherenlaan en al snel viel de bedrijvigheid rond een woning op. Mensen liepen in en uit met tassen, hingen rond in de omgeving of verdwenen weer in een portiek verderop aan de Mijnsherenlaan of een appartement aan het Mijnsherenplein.

Boodschappentas met 400.000 euro

Twee mannen die vanuit de woning in een auto stapten met een flink gevulde boodschappentas kregen op de Polslandstraat een stopteken. De bijrijder stapte uit, maar de bestuurder reed weg voor ze hem konden controleren. Op de Katendrechtse Lagedijk moest hij zich alsnog gewonnen geven. In de auto vonden de agenten ruim 400.000 euro aan contanten. Beide inzittenden, een Rotterdammer van 51 en een 35-jarige Spanjaard, zijn aangehouden op verdenking van witwassen. De auto is in beslag genomen.

Onderschept

Een derde man die de woning verliet met een verdacht gevulde tas en daarmee richting het Mijnsherenplein liep werd daar onderschept. Met bijna 300.000 euro aan bankbiljetten onder zijn arm werd ook deze 46-jarige man uit Venray aangehouden. Tijdens de fouillering vonden agenten nog eens bijna 2000 euro in zijn kleding.
Niet veel later zag het team hoe een 33-jarige Belg uit de woning kwam met een tas die hij in zijn auto gooide. Hij en zijn 33-jarige Franse bijrijdster werden gearresteerd voor ze weg konden rijden. De tas bleek een flinke hoeveelheid cocaïne te bevatten. Ook de 31-jarige Albanees die net na de Belg naar buiten kwam en in een auto wilde stappen werd ingerekend. Beide auto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Productiespullen, geld, drugs

En daar bleef het niet bij. De agenten besloten dat het tijd was om een kijkje te nemen in de woning. In het portiek troffen ze een 41-jarige Rotterdammer die uit het appartement kwam, de 7e aanhouding. Binnen vielen de spullen op die gebruikt worden bij het verwerken of verpakken van drugs, vonden ze een vuurwapen, nog enkele tienduizenden euro’s in contanten, en een hoeveelheid harddrugs. Met toestemming van de rechter-commissaris werden ook de twee andere adressen waar de verdachten in en uitliepen doorzocht, en ook daar werd productiemateriaal, geld en drugs gevonden.

Op de vlucht

Waar bij de eerste twee adressen niemand thuis was, klonk bij het openslaan van de voordeur van het derde adres een oorverdovend glasgerinkel aan de achterkant. Drie aanwezige mannen waren door de ruit van de achterdeur de tuin in gevlucht, om via de achterdeur, woning en voordeur van een hevig geschrokken omwonende weg te vluchten. Ver kwamen ze niet: op de Pleinweg werden de Albanezen van 28, 27 en 25 jaar opgevangen door agenten en alsnog aangehouden. De 25-jarige man had behoorlijke snijwonden opgelopen door het scherpe glas en is voor hechtingen naar het ziekenhuis gebracht voor hij is ingesloten.l

Langer vast

Maandag zijn de verdachten getoetst door de Rechter-Commissaris. Die besliste dat acht verdachten langer blijven vastzitten. De 33-vrouw en de 31-jarige Albanees zijn heengezonden en mogen het onderzoek in vrijheid afwachten. De man heeft ook zijn auto weer teruggekregen. Het bestuur is een procedure gestart om te zien of de drie panden gesloten kunnen worden.

Bron: politie.nl

Wat helpt het

Prachtig allemaal en vol trots presenteert de politie al vele vele jaren persberichten als deze. Maar laten we nu eens naar de realiteit kijken: is er in al die tijd een prijswijziging gekomen voor drugs? Zijn er minder drugs gerelateerde criminaliteiten? Zijn er minder verslaafden? Wordt er minder drugs gebruikt? Welnee, die oorlog kost alleen maar heel veel geld.