Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Franse politie onderschept 1.200 kilo cannabis

Cannabis

Eind vorige week heeft de Franse politie in de buurt van Montpellier ruim 1.200 kilo cannabis onderschept. De vangst werd mogelijk gemaakt dankzij een nauwe samenwerking met de Marokkaanse politie.

Drie verdachten aangehouden

Er werden bij de actie drie verdachten tussen 29 en 32 jaar gearresteerd. Alle drie verschenen dinsdag voor de rechter en werden aangeklaagd voor internationale drugshandel en in voorlopige hechtenis genomen.

Tijdens een persconferentie liet de officier van justitie weten dat de drugsvangst op een vijftiental kilometers ten westen van Montpellier had plaatsgevonden. De aanleiding van de actie was een tip van de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten.

Drugskonvooien

De Franse SRPJ politiedienst van Montpellier deed sinds maart 2018 onderzoek naar de drugsorganisatie na “het komen en gaan van drugskonvooien van Marokko naar Montpellier, via Spanje” te hebben opgemerkt, aldus de officier van justitie.

Veel van de Marokkaanse wiet en hasj heeft Nederland als bestemming, maar of dat hier ook het geval is is niet bekend.

Bron: bladna.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *