Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Garagebox razzia; de resultaten

jun 29, 2023
Razzia

In het jaar van de razzia’s zijn op 27 juni heeft de politie in Bussum-Zuid, in samenwerking met diverse partners en op verzoek van de gemeente Gooise Meren, preventieve controles uitgevoerd bij ongeveer zestig garageboxen op verschillende locaties. Tijdens deze inspecties zijn verschillende strafbare feiten vastgesteld.

Strafbare feiten

Tijdens de controle van deze garageboxen in Bussum-Zuid werden diverse strafbare feiten geconstateerd. Dit omvatte een hennepkwekerij, hennep-gerelateerde producten, een gestolen fiets, een boottrailer en motoronderdelen die beide vermoedelijk gestolen zijn. De politie heeft al deze items in beslag genomen.

Preventief controleren

Het doel van deze uitgebreide controle is om de inhoud en het gebruik van deze opslagruimtes beter te begrijpen. De afgelopen jaren zijn er tijdens soortgelijke controles vaak verboden en gevaarlijke voorwerpen ontdekt, zoals explosieven, vuurwapens en materialen voor het produceren van drugs. Door deze preventieve controles willen de politie en haar partners criminele activiteiten opsporen en bestrijden.

De politie heeft de onderstaande foto’s geopenbaard