Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gatverdamme slakken op je wiet

aug 13, 2021

Nu de zomer eigenlijk gewoon geen zomer is, maar we direct na de lente aan de herfst zijn begonnen, blijkt dat de natuur zich wel comfortabel voelt. Vooral de slakken zijn gek op het huidige weer en op… wiet!

Wietplanten

Behalve op bier (zo lok je ze weg van je wiet!) zijn slakken óók gek op wiet. Daar kwam Eindhovenaar Derrick Bergman -voorzitter van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod VOC- laatst tot zijn grote schrik weer eens achter. ,,Dit jaar is het wel heel erg. Er blijft niks van de wietplanten in je tuin over als je niet uitkijkt”, zegt Bergman. 

Beperken

Wat is een methode om de schade te beperken? Eierschalen rondom de planten. Want net zoals aan schelpenscherven hebben slakken daar een broertje dood aan. ,,Én ik zet mijn planten elke avond in de schuur. Het voordeel is bovendien dat ze daar in het donker staan en denken dat het herfst is waardoor ze eerder bloeien. Nog een voordeel: ze worden niet gejat.” Een ander goed werkende methode is van die slakkenbakjes kopen bij de Boerenbond en deze vullen met het allergoedkoopste bier. De slakken zijn er gek op maar ze weten niet van ophouden en verdrinken uiteindelijk in het bier, letterlijk.

Slakken stoned

Van verse natte wiet wordt niemand stoned, zelfs slakken niet. Maar ze vreten wel je bladeren stuk.