Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Geen nieuwe ‘Tesla’ incidenten

DoorRedactie

apr 22, 2021 , , ,
tesla hersenen

Nijmegen – In het politieonderzoek naar aanleiding van de zeven jongeren die op zaterdagochtend 10 april na inname van harddrugs naar het ziekenhuis moesten, zijn geen nieuwe gevallen naar voren gekomen.

Samenwerking

De politie heeft sinds het voorval is nauw samengewerkt met het Trimbos-Instituut om onderzoek te doen naar de pil die was ingenomen en of er vergelijkbare meldingen bekend waren. De politie richtte haar aandacht in het onderzoek op een eventuele strafrechtelijke component. In het kader daarvan zijn de betrokken jongeren gehoord en is samen met het Trimbos-Instituut gekeken of er vergelijkbare meldingen over deze pil binnen waren gekomen. Ook na 10 april is men hier scherp op geweest. Vanuit verslavingsorganisaties is onder coördinatie van het Trimbos-Instituut gewaarschuwd voor de bewuste pil.

Producent

Op basis van de informatie die nu bij de politie bekend is, is het lastig tot onmogelijk om bij de producent van de drugs uit te komen. Omdat er geen vergelijkbare zaken zijn geconstateerd en de jongeren het goed maken en korte tijd na hun opname in het ziekenhuis allen weer thuis waren, is in samenspraak met het Openbaar Ministerie besloten het onderzoek niet verder voort te zetten.

Risico

De politie raadt in algemeenheid het gebruik van harddrugs af vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn en de zware criminaliteit die er achter schuil gaat. De aanpak van harddrugs heeft dan ook lokaal, landelijk en internationaal de volle aandacht van de politie en haar ketenpartners in vele onderzoeken.

bron: politie

Zelf weten

Wij zijn van mening dat je lekker zelf moet weten wat je in je lichaam stopt. De één drinkt een fles rode wijn per dag, de volgende slikt een xtc pil en weer een ander eet iedere dag een cheeseburger. Laat de mensen lekker. Bovendien is inmiddels eens te meer aangetoond dat de werkzame stof mdma in een xtc pil geen enkele schade aan je lichaam toebrengt. Helaas stammen veel mensen van de overheid uit de Middeleeuwen waardoor het verbod erop zinloos in stand blijft. Maar ja, dat is typisch Nederland, het land waar bestuurders mijlenver van de realiteit en de burgers staan.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *