Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gegijzeld voor 25 gram wiet

jul 20, 2021
gijzeling

Gedurende een hele week is een man uit het Belgische Kortrijk bedreigd, afgeperst, geslagen en opgesloten. Dat bleek maandag tijdens een proces tegen 9 jongeren van 19 tot 24 jaar oud uit Kortrijk en Harelbeke. De gijzeling was een vergelding, omdat het slachtoffer 25 gram wiet had gestolen. Geen grap, bloedserieus.

“Als een beest behandeld”: jongeman week lang gegijzeld en geslagen door 9 jongeren

Bedreigd met airsoftwapen

Op 14 september 2020 zochten Tamme S. (20) en Gilles D. (20) het slachtoffer op in Kuurne. Ze reden hem voorbij met hun bromfiets en bedreigden hem met een airsoftwapen. Ze maanden hem om direct naar een appartement in de Guldensporenlaan in Kortrijk te gaan. Dat adres is bekend in het lokale drugsmilieu. Het was vrij snel duidelijk dat er eens ‘gepraat’ zou worden over 25 gram wiet die was verdwenen.

Loopjongen

Het slachtoffer fungeerde als loopjongen voor de drugshandel van Tamme S., die de drugs op zijn beurt van Ethan D. (22) kocht. In het appartement in Kortrijk kreeg het slachtoffer klappen en moest hij bevelen gehoorzamen. In de uren en dagen die volgden brachten ook Ethan D. en enkele anderen hem nog een bezoekje. Eén nacht sloten ze het slachtoffer zelfs op de zolder van de studio van Harley D. (20) in Harelbeke op.

Ontsnapt

De ontvoering en gijzeling duurde een week, tot het slachtoffer op 21 september 2020 kans zag om te ontsnappen. Het onderzoek dat volgde, leidde uiteindelijk in april tot vier arrestaties. Drie van hen zitten vandaag nog altijd in voorarrest. De helden gaven elkaar de schuld. De openbare aanklager van de Kortrijkse rechtbank eiste celstraffen van 4 tot 30 maanden. “Het slachtoffer is als een beest behandeld”, vond hij. Het daadwerkelijk vonnis volgt op 30 juli.