Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wat is een smartshop nou precies

jul 20, 2021
Smartshop

Smartshops tref je overal over de wereld, maar verreweg de meeste smartshops per hoofd van de bevolking tref je in Nederland. Nederland is bij uitstek een smartshop land dus. Een smartshop biedt onder andere afrodisiaca, energizers en psychedelica aan. Afrodisiaca producten dragen bij aan je seksuele stemmening of je lustgevoel, energizers zijn oppeppende middelen en psychedelica zijn middelen waarmee je een verandering in je bewustzijn oproept.

Natuurlijke drugs 

Chemische goedjes tref je niet aan in een smartshop. Alle middelen die in een smartshop verkocht worden zijn vrijwel altijd natuurlijk. Voorheen werden er ook synthetische drugs verkocht. hierbij kun je denken aan GHB. Dit mag tegenwoordig niet meer. De wetgever bekijkt zeer streng alle producten die in de smartshop verkocht worden en als zij vinden dat er aan het gebruik van bepaalde middelen een gezondheidsrisico kleeft, dan verbieden of reguleren ze de productie en of verkoop van een dergelijk product.

Smartdrugs

Smartdrugs worden ook wel smart products genoemd en zijn de middelen die te koop zijn bij een zogeheten smart shop. Hieronder vallen bijvoorbeeld paddo’s en truffels. Deze middelen die ze hier verkopen, hebben allemaal als kenmerk dat ze zorgen voor psychedelische effecten. Het nemen van smartdrugs zal als effect hebben dat je bewustzijn verandert, of je in elk geval een andere manier van waarneming ervaart.

Natuurlijk

Smartdrugs zijn over het algemeen allemaal natuurlijk en niet chemisch. Over de legaliteit hoef je ej bij een smartshop geen zorgen te maken want alle daar verkochte producten voldoen aan de geldende wetgeving. Het meest populaire middel bij smartshops zijn truffels. Dit zijn een soort paddenstoelen die op schimmels onder de grond groeien, waar bepaalde stoffen in zitten. Van deze stof ga je trippen.

Zaden

Naast middelen zoals de truffels van Wapwinkel, kun je denken aan bepaalde zaden die psychedelische effecten kunnen veroorzaken. Sommige zaden dien je te malen en dan het poeder te gebruiken, terwijl er weer andere zaden zijn waarop je dient te kauwen voor het gewenste effect. Bij de producten staat altijd aangegeven hoe je ze dient te gebruiken en in welke aanbevolen dosis.
Middelen zoals dit zijn niet verslavend, maar kunnen zeker even heftige effecten veroorzaken als chemische middelen.

Smartshops en headshops

In Nederland hebben we ontzettend veel smartshops; vrijwel iedere zichzelf respecterende gemeente kent wel een smartshop. En dat is niet zo vreemd omdat we in Nederland, zeker tot voor een paar jaar geleden, een zeer mild beleid hadden op het gebied van (smart)drugs. Daarnaast zijn de meeste smartshops ook meteen een headshop en voorzien ze je in grote vloei, grinders, waterpijpen, snuifsetjes en allerlei andere hardware. Sommige smartshops verkopen ook waterpijptabak en energiedrankjes.