Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Jazeker, de rijdende apotheker

okt 16, 2019
Rijdende apotheekFoto: politie.nl

Driebergen, Staphorst – De politie heeft vrijdag 11 oktober op de A28 ter hoogte van Staphorst een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van het bezit en de handel in verdovende middelen.

Tientallen dosis

De man had tientallen gebruikershoeveelheden hard drugs zoals heroïne en cocaïne bij zich maar ook erectiepillen en methadon.

Omstreeks 16.45 uur zagen medewerkers van het Flexibel Interventie Team van de Dienst Infrastructuur net voorbij Zwolle een auto richting Staphorst rijden die opviel door zijn rijgedrag. Toen uit de politiesystemen bleek dat deze auto al eens was opgevallen bij een verdachte situatie werd de bestuurder bij Staphorst een stopteken gegeven.

Boterhamzakje

Bij de controle van de verkeerstechnische staat van de auto zagen de agenten achter in de auto een boterhamzakje met meerdere wikkels waarvan ze uit ervaring weten dat daar meestal cocaïne in zit. De bestuurder is hierop direct aangehouden. Bij doorzoeking van de auto werden daarna de volgende verdovende middelen aangetroffen:

  • 82 bolletjes heroïne
  • 37 bolletjes crack
  • 21 wikkels (ponypacks) cocaïne
  • 27 zakjes hennep
  • een groot blok heroïne
  • 10 zakjes hash

De winkel van de man bestond verder nog uit vier methadonpillen, 49 erectiepillen, een weegschaal, twee telefoons en vier simkaarten. Alles is in beslag genomen.

Speekseltest

Na een speekseltest bleek dat de bestuurder ook nog positief testte op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron en foto: politie.nl