Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

GHB als rape drug gefaald

mei 7, 2021

Is Soest heeft de politie twee mannen aangehouden die verdacht worden twee meisjes van (destijds) 17 jaar te drogeren in Soest. De mannen hadden gepoogd de meisjes te drogeren door ze drankjes te geven waarin GHB zat. Dat plan mislukte.

December

Vorig jaar werd er op 11 december een date geregeld door de meiden met één van de verdachten nadat ze elkaar op het internet hadden leren kennen. Ze hadden afgesproken bij een tankstation aan de Burgemeester Grothestraat in Soestdijk. Daar was ook de tweede verdachte bij. Eenmaal in de auto gestapt van de verdachten kregen de meiden alcoholische drankjes. En daar zat niet alleen alcohol is, maar ook GHB.

Doseren

Het is vrijwel onmogelijk om GHB goed te doseren, zo ook in dit geval. De meiden werden ernstig versuft en één van de twee kotste de hele auto onder. De teleurgestelde daders zagen geen andere mogelijkheid dan de meiden uit de auto te dumpen. Buiten werden de slachtoffers rond 22.50 uur door een toevallige voorbijganger onderkoeld aangetroffen, die meteen een ambulance belde. In het ziekenhuis bleek na onderzoek dat ze waren verdoofd door GHB.

Bewijs

Maar eens te meer weer eens het keiharde bewijs dat GHB als rape drug absoluut ongeschikt is.