Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

GHB laboratorium aangetroffen in Arnhem

ghb

Een pakkende kop, ware het niet dat de productie van GHB natuurlijk geen laboratorium vereist. Voor de productie van GHB heb je niet veel meer nodig dan een weegschaal, een maatbeker, een pollepel, een pan en een gasfornuis. Gewoon meuk uit de kast van je moeder in een gewone keuken.

Ruiterstraat

Politieagenten troffen op dinsdagmiddag 1 februari een productielab aan in een woning aan de Ruiterstaat in het centrum van Arnhem. In de woning werden voorbereidingen getroffen om tot de productie van GHB te komen.

Pand gesloten door de burgemeester

De twee personen die op dat moment in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man en 27-jarige man uit Arnhem. Op last van burgemeester Ahmed Marcouch is de woning op woensdagmiddag 2 februari per direct gesloten.

Veilige binnenstad

De politie en gemeente Arnhem werken samen met verschillende partners al langer aan een veilige Arnhemse binnenstad. Binnen die aanpak is er onder andere veel aandacht voor het dealen en produceren van drugs. Agenten gingen in verband met een andere melding richting de woning en stuitten daar per toeval op dit productielab.

Aangetroffen goederen

In de woning werden onder andere grondstoffen en vloeistoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van GHB. Daarnaast werd er ook nog een aantal gegevensdragers in beslag genomen, zoals twee telefoons.

De burgervader spreekt

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Samen met politie, handhaving en andere partijen zetten wij ons in voor veilige wijken, zonder criminelen met valse beloftes en snel geld die onze jongeren op het verkeerde pad brengen. En zonder het risico op brand en explosie, de aanloop van ongure types en andere gevaren voor buur en buurt die dankzij deze kwaadaardige productielabs in een klein hoekje zitten. En niet te vergeten de gevaren voor de gebruiker van het schadelijke  eindproduct van deze labs, zoals verslaving of outgaan.”

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *