Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grens

De samenwerkende politie- en douanediensten van Nederland, het Groothertogdom Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober 2021 een grote grensoverschrijdende actie georganiseerd tegen drugshandel en -toerisme.

Grote hoeveelheden

Bij de gemeenschappelijke actie werden grote hoeveelheden drugs in beslag genomen. Dat heeft de Belgische federale politie maandag bekendgemaakt.

1 op 5

Het aantal personen dat is gecontroleerd was 1.243 en daarvan was 1 op de 5 in het bezit van drugs: 246. 21 man konden het niet laten om van drugs te snoepen en bleken onder invloed. De diensten hielden 16 personen aan en er weren 10 voertuigen in beslag genomen.

Drugs en geld

De lijst met in beslag genomen meuk was lang want er wrd 104 gram hasj, 708 gram marihuana, 35 joints, 186 gram cocaïne, 450 gram heroïne, 400 gram spacecake, 2.478 gram amfetamines, 6 xtc pillen, 32 eenheden lachgas, 5 wapens en bijna 47.000 euro contant geld in beslag genomen.

Hazeldonk

“De acties vonden plaats in het kader van het samenwerkingsverband ‘Hazeldonk’, waarin de landen van de Benelux en Frankrijk de georganiseerde netwerken voor drugshandel en de betrokken criminele organisaties aanpakken”, aldus de Belgische federale politie.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *