Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vissen bij festival sterven aan drugs

Festival met dj

Of het een broodje aap verhaal is dat moet je zelf maar dood checken. Op een festivalterrein in Groot-Brittannië zijn na muziekevenement Glastonbury zóveel drugs in de grond terechtgekomen dat de vissen in een rivier eronder lijden. Wildplassers die cocaïne en xtc gebruikt hebben brengen de Europese paling, een zeldzame vissoort in de Whitelake rivier, in gevaar.

Monsters

Het gaat om monsters die door wetenschappers in 2019 zijn genomen toen meer dan 200.000 bezoekers op het muziekfestival Glastonbury aanwezig waren. De MDMA-concentraties (de grondstof voor xtc-pillen) bleken in de week na het festival extreem hoog. 

Toiletten

Het was voornamelijk de hoeveelheid cocaïne in het water die zo extreem hoog was dat die de levenscycli van de zeldzame en beschermde palingsoort in het gebied verstoren, vrezen de wetenschappers.

Ze dringen er bij de festivalgangers op aan in de toekomst hun behoeftes te doen in de toiletten op het terrein, omdat wordt aangenomen dat de drugs via wildplassende bezoekers in het water terecht zijn gekomen. Een dixie wordt immers op een andere plek geleegd:

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *