Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Groot drugs- en hoerenhol in centrum Valencia

jun 16, 2022

Agenten van de Spaanse Nationale Politie hebben in Valencia acht mannen tussen de 21 en 56 jaar gearresteerd en zijn erin geslaagd om “het grootste drugsverkooppunt in het stadscentrum ” te ontmantelen. De gearresteerden worden beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder drugshandel, elektriciteitsfraude, verkrachting en illegale prostitutie.

Flinke buit

Tijdens de grootse politie-operatie werd iets meer dan 44 gram drugs, 300 euro contant, 26 fietsen, 4 elektrische scooters, 16 mobiele telefoons, een tablet computer, 3 camera’s, een compressor en een dolk in beslag genomen.

Onderzoek vanaf maart

Het onderzoek begon eind maart, toen agenten ontdekten dat een gekraakt huis in het centrum van de Turia-hoofdstad werd gebruikt als verkooppunt voor drugs. Om deze reden is er samen met de Lokale Politie van Valencia een team samengesteld dat verschillende dossiers maakte en waarbij verschillende verdovende middelen in beslag zijn genomen.

Supermarkt

De onderzoekers ontdekten, na verschillende surveillance- en drugsvangsten, dat het pand een “supermarkt” was geworden voor de verkoop en consumptie van drugs, voornamelijk cocaïne en heroïne, gecontroleerd door een perfect georganiseerde groep.

Sierra Leone

De agenten identificeerden een 50-jarige man van Sierra Leone afkomst als de vermeende leider, die, naast het leiden en coördineren van de organisatie, misbruik maakte van zijn superioriteit om vrouwen die drugs kwamen kopen seksueel te misbruiken en hen tegen zijn wil vast te houden.

Taakdifferentiatie

De groep was “perfect georganiseerd” en de leden hadden dan ook verschillende taken, sommigen waren verantwoordelijk voor het werven van potentiële klanten, anderen met beveiligingstaken en weer een ander lid was verantwoordelijk voor het verstrekken van de drug in ruil voor geld of voorwerpen, wat in de meeste gevallen zijn gebruikt als betaalmiddel door de klanten die kwamen kopen en dat voor het grootste deel afkomstig was van het plegen van andere misdrijven zoals diefstal of beroving met geweld.

Grote samenwerking

Het onderzoek werd gedaan in een politie-operatie uitgevoerd door de gerechtelijke politiegroep van het centrale politiebureau van de nationale politie samen met de burgerbeveiligingseenheden, hondenbegeleiders, drone teams en de medewerking van de lokale politie van Valencia.

Huiszoeking

De agenten voerden een huiszoeking in het bewaakte gebouw en arresteerden acht mensen, waaronder de leider van de organisatie, die op het moment van binnenkomst uit een raam op een binnenplaats sprong om te vluchten, maar werd achtervolgd en onderschept door de agenten.

Acht arrestaties

Van de acht gearresteerden zijn er vier beschuldigd van drugshandel, vijf voor illegale prostitutie, drie voor een misdrijf van elektriciteitsfraude, en een van hen heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd door een onderzoeksrechter in Valencia.

Video van de inval

https://www.levante-emv.com/sucesos/2022/06/15/desmantelan-supermercado-droga-centro-valencia-67287306.html?fbclid=IwAR06fEmT46vPIvb-fQnCv0JAv7nzRwPjhbb-Wst75Q12H0Ds6uT7UrySfkY