Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote wietbende opgerold in het Spaanse Toledo

sep 13, 2022

De Guardia Civil heeft vorige week vrijdag 19 leden gearresteerd van een criminele organisatie. De boefjes waren actief in de stad Hormigos in de Spaanse provincie Toledo. Bij invallen trof de Spaanse politie 10.000 wietplanten in een vergevorderd stadium.

Verdeeld over negen woningen

De plantages waren gehuisvest in negen woningen in die stad (vijf in het centrum en vier in een buitenwijk), waarvan er acht in bedrijf waren en illegaal waren aangesloten op het elektriciteits- en waternetwerk. Naast de drug heeft de politie twee geweren in beslag genomen, waarvan er één is gestolen uit de Gemeenschap van Madrid. Daarnaast werd logistiek materiaal dat nodig is voor de teelt van marihuana ter waarde van 400.000 euro in beslag genomen.

Verraden

De operatie begon naar aanleiding van tips van burgers van Hormigos, die zich bewust werden van het bestaan ​​van een groot aantal wietkwekerijen in de stad. Toen de agenten de huizen doorzochten, ontdekten ze dat de huizen uitgebreid beveiligd waren om de wietplanten te beschermen tegen eventueel ongewenst bezoek van de concurrentie. Naast de in beslag genomen vuurwapens hadden de faciliteiten “potentieel gevaarlijke” honden, volgens de nota van de Guardia Civil.

Uitgekiende methode

Een van de kenmerken die het hele onderzoek hebben overstegen, is de uitgekiende methode om de kwekerijen te verbergen. In één van de huizen was de wietkwekerij beschermd in een kelder die toegankelijk was via een klein gaatje in een van de muren van de begane grond van het huis. En dit was zelfs nog een eenvoudige manier van het verstoppen van de kwekerij. In een ander huis werd de kwekerij beschermd door een gepantserde deur die zich aan de achterkant van het huis en op de begane grond bevond. Toegang tot de ruimte was via een verborgen luik dat in de hoofdruimte van het huis was gebouwd. In een ander huis was een tweede gepantserde deur geïnstalleerd, afgezien van die van het huis, die in de tegenovergestelde richting openging om het betreden ervan te bemoeilijken.

Lange lijst met feiten

De verdachten worden geconfronteerd met een vrij lange lijst van strafbare feiten. Zo worden ze verdacht van acht misdaden van het verbouwen en bereiden van drugs, twee misdaden van de deelname aan een criminele organisatie, negen misdaden van fraude met elektrische vloeistof voor frauduleus gebruik van elektriciteit om de wietplanten van licht te voorzien. Daarbij komen nog negen delicten van waterfraude, acht van eigendomsbezit zonder vergunning, één van illegaal wapenbezit, een beroving met geweld in dingen en een misdaad van identiteitsdiefstal.

Van de 19 gedetineerden zijn er 13 mannen tussen 24 en 45 jaar oud en zes vrouwen tussen 26 en 45 jaar. Ze hebben allemaal al een strafblad, volgens bronnen van de Guardia Civil. Naast de geavanceerde wietplanten is er ook 2.500 gram verkoopklare wiettoppen en 100 gram hasj in beslag genomen.