Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Heel Arnhem zonder slagroom

okt 30, 2019
Lachgas ballon

Arnhem bijt het spits af als het gaat om een verbod op de verkoop van lachgas. In de gemeente wordt het verboden om lachgasballonnen te verkopen.

Verbod voor horeca

Eerder werd de verkoop van het gas al verboden op straat in het centrum en tijdens evenementen in de Gelderse stad. Nu geldt het verbod ook voor horecagelegenheden en de detailhandel. Het verbod is ontstaan door de zorgen over de gezondheid van jongeren, maar ook de vervuiling speelde een rol in het besluit. Daarnaast zijn er steeds meer dwazen die ook onder invloed van lachgas een voertuig besturen.

De gemeente Arnhem is van plan op korte termijn te starten met controles door handhavers. Indien zij ontdekken dat een ondernemer zich niet aan het verbod houdt, volgt een dwangsom. De hoogte van de boete hangt af van wat de handhavers aantreffen. Bij meerdere overtredingen van het verbod kan een horecavergunning worden ingetrokken.

Detailhandel

Verder mag de detailhandel niet langer lachgas verkopen met het doel dat de consument het gas inneemt. Of er winkels zijn die dat momenteel doen, is niet bekend bij de woordvoerder van Marcouch. Hij benadrukt dat het verbod niet geldt voor slagroompatronen, maar de grote flessen die in de horeca worden gebruikt. In hoeverre deze maatregel betrekking heeft op webwinkel die in Arnhem zijn gevestigd is vooralsnog niet bekend.